AGÂH Hukuk Danışmanlık & Avukatlık olarak İş Hukuku İşçi Avukatı faaliyetleri kapsamında, Şanlıurfa iş mahkemelerinde görülecek olan davalarda, Urfa işçi ve işveren avukatı olarak hizmet verilmektedir. Bu hizmet alanı, eksik maaş ücret alacakları, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, yıllık ücretli izin alacağı, kötü niyet tazminatı, haksız fesih tazminatı, iş arama izni alacağı, genel tatil alacağı gibi işçilik alacaklarına ilişkin uyuşmazlık ve davaları kapsamaktadır. İş hukuku işçi avukatı alanındaki faaliyetlerimiz hakkında makalelerimizden de detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Şanlıurfa İş Mahkemesi Davaları
7036 sayılı iş mahkemeleri kanununun 6. maddesi iş mahkemesinin yetki alanını düzenlemiştir. Buna göre; davalı gerçek veya tüzel kişinin, davanın açıldığı tarihteki yerleşim yeri mahkemesi ile işin veya işlemin yapıldığı yer mahkemesi, işçi ve işveren davalarında yetkilidir. Şanlıurfa iş mahkemesi davaları da bu yetki kapsamında belirlenmektedir. Davalının yerleşim yeri veya işin yapıldığı yer Urfa ise, Şanlıurfa iş mahkemesi davaları ve uyuşmazlıkları çözmeye yetkilidir.
Şanlıurfa İş Mahkemesi Avukatı Nedir?
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku kapsamında Şanlıurfa İş Mahkemelerinde görülmekte olan iş hukuku davalarında; avukatlık ve hukuk danışmanlık hizmeti veren avukatlara, Şanlıurfa İş Mahkemesi Avukatı denir. İşçi ve işveren arasında meydana gelen uyuşmazlıktaki dava sürecinin takibi Şanlıurfa iş mahkemesi avukatları tarafından yapılmaktadır. İş hukuku işçi avukatı olarak Agâh Hukuk Danışmanlık & Avukatlık bürosundan hizmet alabilirsiniz.
Şanlıurfa Adliyesi İş Mahkemesi İletişim Bilgileri
Şanlıurfa’da işçi ve işveren arasında gerçekleşen uyuşmazlıkların artması ve buna bağlı olarak Şanlıurfa İş Mahkemelerinin iş yükünün artması sebebiyle Şanlıurfa İş Mahkemeleri, Şanlıurfa Adliyesi Ek Hizmet Binasında hizmet vermektedir. Şanlıurfa adliyesi iş mahkemesi iletişim bilgileri şöyledir. Haliliye ilçesinde bulunan Şanlıurfa Adalet Sarayı Ek Binası Veysel Karani Mahallesi 455. Sokakta bulunmaktadır. İletişim bilgileri ise 0 414 313 16 69 – 314 21 88 – 315 78 67 ‘ dir.
Şanlıurfa İş Hukuku Avukatları Ücreti
Asgari avukatlık ücretleri, her yılın başında Türkiye Barolar Birliğinin belirlemiş olduğu Avukatlık Asgari Ücret Tarifesince belirlenir. Bu ücret tarifesi avukat olarak dava ve uyuşmazlıklarda talep edilecek en asgari ücreti belirler. Şanlıurfa iş hukuku avukatları ücreti de bu ücret tarifesi üzerinden belirlenir. TBB resmi internet sitesinden 2021 yılı Şanlıurfa işçi ve işveren avukatları ücretine ilişkin bilgi edinebilirsiniz.
Şanlıurfa İş Hukukunda Uzman Avukat İletişim Bilgileri
Avukatlık mesleği belirli bir alanda ihtisaslaşmayı ve uzmanlaşmayı gerektirmektedir. Çünkü her geçen sürede iş yükü artmakta, mahkeme içtihatları değişmekte, kanunlar yenilenmektedir. Böyle bir durumda Şanlıurfa iş hukukunda uzman avukat vasfını taşıyabilmek ve bu vasfı kullanabilmek kendini yenileyebilmek ve güncelleye bilmeye bağlıdır. AGÂH Hukuk Danışmanlık & Avukatlık bürosunun resmi wep sitesi olan www.agahhukuk.com aracılığı ile Şanlıurfa İş Hukukunda Uzman Avukat İletişim Bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Şanlıurfa En İyi İşçi Avukatları Tavsiye Listesi
İş hukuku daha çok işçi ve işveren arasında meydana gelen uyuşmazlıklara ilişkin düzenlemeleri içermektedir. İş mahkemelerinde görülmekte olan iş davalarında da, davacı veya davalı taraftan biri işçidir. İşçilik alacaklarına ilişkin bu tür davalarda işverene karşı husumet yönelten ve davacı olan taraf işçidir. Şanlıurfa en iyi işçi avukatları tavsiye listesi bu kapsamda oluşturulan güncel bir listedir. İşçinin işverene karşı hakkını savunan, açılan davada davacı sıfatını taşıyıp, işverene husumet yönelten işçidir. iş hukuku işçi avukatı
Şanlıurfa İşveren Avukatları Adres ve Telefon
Yukarıda belirtildiği üzere, iş hukukunda taraf olan ve husumet yönelten işçi iken, husumet yöneltilen ve kendisine dava açılan işverenlerdir. İşverenlerin ise iş mahkemelerinde davalı olarak temsili vekil aracılığı ile gerçekleştirilir. Bu vekalet görevini Şanlıurfa işveren avukatları yürütmektedir. Şanlıurfa işveren avukatları adres ve telefon bilgisi güncel olarak iletişim bölümündeki sayfamızda bulunmaktadır.
Urfa’da En İyi İşçi ve İşveren Davaları Avukatı
İşçi ve işveren arasında meydana gelen uyuşmazlıkların temeli işçilik alacaklarıdır. Günümüzde hakları ödenmeyen, kişisel ve özlük hakları kısıtlanmaya çalışan işçiler, anayasal hak arama özgürlüğü kapsamında iş mahkemelerinde dava yoluna başvuruda bulunmaktadır. Böyle bir başvurunun Urfa’da en iyi işçi ve işveren davaları avukatı tarafından yapılması, hukuki süreçte, hak kaybına ve mağduriyetlere neden olan usuli yanlışlıkların yapılmamasına neden olur. Lehe veya aleyhe durumlar Urfa’da en iyi işçi ve işveren davaları avukatı tarafından sentezlenir ve ona göre bir yol haritası belirlenir. Kısmi dava veya belirsiz alacak davası olarak açılacak tüm alacak kalemleri tek tek belirlenir.
Urfa’da İş Davası Avukatları
Urfa’daki iş mahkemelerinde görülmekte olan davalarda, Urfa’da iş davası avukatları, faaliyet göstermektedir. İşçi ve işveren arasındaki uyuşmazlığın çözümü, arabuluculuk veya uzlaştırma faaliyeti çerçevesinde çözümlenmemesi durumunda, bu uyuşmazlık mahkeme hakimi tarafından çözümlenebilmektedir. Mahkemenin ilam hükmünde vereceği karar yine mahkemelerce icra edilir.
Şanlıurfa Kıdem Tazminatı Avukatı
Kıdem tazminatı, ilgili yasal düzenlemede belirtilen şartların sağlanması durumunda, işveren tarafından, işçiye ödenmesi gereken belirli bir ücret olarak tanımlanabilir. Kıdem tazminatı, işçiye ödenirken, işçinin işyerinde geçirdiği süre ve işverene vermiş olduğu hizmet göz önüne alınır. İş hukuku işçi avukatı öncelikle bu hizmet süresinin belirlenmesini mahkemeden talep eder. Kıdem tazminatına hak kazabilmek için, öncelikle 4857 sayılı iş kanuna göre işçi olmak, en az bir yıl çalışmış olmak ve sözleşmenin haklı nedenle fesih edilmiş olması gerekir. Şanlıurfa kıdem tazminatı avukatı ile iletişime geçerek, yasal ve kanuni haklarınıza ilişkin detaylı bilgi alabilirsiniz.
Kıdem Tazminatı Davası Avukatları Urfa
İş akdinin haklı olarak fesih edilmesi veya iş sözleşmesinin işveren tarafından haksız bir şekilde fesih edilmesi durumunda, bir yıldan fazla çalışması olan işçiler kıdem tazminatına hak kazanır. Kıdem tazminatı davası avukatları Urfa, mahkemede görülmekte olan işçilik alacaklarına ilişkin iş davasında, işçi lehine olan kıdem tazminatını talep eder. İş kanununda da belirtildiği üzere, bir işyerinde en az bir yıl çalışan işçinin, sözleşmesinin haksız bir şekilde fesih edilmesi, iş bu tazminata hak kazanmak için yeterlidir.
Şanlıurfa Yıllık Ücretli İzin Alacağı Avukatı
Bir işyerinden işe başlayan işçi, çalışma süresi olarak bir yılını doldurması ile birlikte ücretli yıllık izne çıkabilir. Yıllık ücretli izin süresi, işçinin o iş yerinde çalışmış olduğu süreye göre belirlenir. Örneğin;
- 1 yıldan 5 yıla kadar olan çalışma süresinde 14 gün,
- 5 yıldan 15 yıla kadar olan çalışma süresinde 20 gün,
- 15 yıldan daha fazla çalışma süresinde ise 26 gün, şeklinde belirlenmektedir.
Çalışma süresi boyunca işçinin kullanmadığı yıllık izni, iş sözleşmesinin herhangi bir sebeple fesih edilmesi durumunda ücretli yıllık izin alacağı olarak, işveren tarafından işçiye ödenir. Şanlıurfa yıllık ücretli izin alacağı avukatı, iş yerinde çalışma sürenize göre hak ettiğiniz ücretli yıllık izin ücreti alacağınızın iş verenden tahsili konusunda sizlere hizmet verebilir. Çünkü kullanılmayan yıllık izinlerin, yıllık ücretli izin alacağı olarak talebi, Şanlıurfa iş mahkemelerinde açılacak olan işçilik alacaklarına ilişkin dava yolu ile mümkün olabilmektedir.
Yıllık İzin Ücreti Alacak Davası Avukatları Urfa
Yıllık izin ücreti alacağının talep edilmesi, iş akdinin herhangi bir sebeple fesih edilmesiyle talep edilebilir. İş sözleşmesinin haklı veya haksız olarak, işveren veya işçi tarafından fesih edilmesi, kullanılmayan yıllık izinlerin gün sayısı kadar alacağının tahsiline engel oluşturmaz. Çünkü ilgili iş kanununda işçinin kullanmadığı yıllık izinlerinin sözleşmenin herhangi bir şekilde sonlandırılmasıyla talep edileceği belirtilmektedir. Yıllık izin ücreti alacak davası avukatları Urfa‘da iş mahkemeleri aracılığı ile söz konusu yıllık izin ücreti alacağının işverenden işçi lehine tahsilini sağlayabilir. İşçilik alacaklarına ilişkin iş davalarında, işçinin kullanmadığı yıllık izinleri, öncelikle ispat edilir. akabinde kullanmadığı yıllık izin ücretleri, işverenden, işçi adına vekaleten tahsil edilir.
Şanlıurfa İhbar Tazminatı Avukatı
4857 sayılı iş kanununda düzenleme bulan belirsiz süreli iş sözleşmeleri fesih edilmeden önce kanunda belirtilen bildirim sürelerine riayet ederek fesih edilmesi gerekmektedir. Aksi halde bu durumda işveren aleyhine tazminat yükümlülüğü doğmaktadır. Şanlıurfa ihbar tazminatı avukatı, işçi lehine doğacak olan bu tazminat miktarını kanunda belirtilen çalışma süreleri çerçevesinde talep eder. İlgili kanuni düzenlemeye göre;
- 6 aydan az süren çalışmalar için 2 hafta;
- 6 aydan 1,5 yıla kadar süren çalışmalar için 4 hafta;
- 1,5 yıldan 3 yıla kadar süren çalışmalarda 6 hafta;
- 3 yıldan fazla süren çalışmalar için 8 hafta, ihbar süresi belirlenmiştir.
İhbar Tazminatı Davası Avukatları Urfa
Yukarıda da belirtildiği üzere, ihbar tazminatı, işçi ve işveren arasında akdedilen belirsiz süreli sözleşmelerde doğar. Belirsiz süreli sözleşmenin kanunda belirtilen ihbar ve bildirim sürelerinden önce fesih edilmesi durumunda, işveren kanunda belirtilen bu tazminat bedelini işçiye ödemekle yükümlüdür. İhbar tazminatı davası avukatları Urfa, işçi avukatı olarak açmış olduğu davada iş bu tazminatı kısmi alacak olarak talep edebilir. Mahkeme işçi lehine ihbar tazminatı hükmedebilmek için, işçin toplam çalışma süresini göz önünde bulundurur.
Şanlıurfa Fazla Mesai Alacağı Avukatı
Kanun koyucu, iş kanunundaki yasal düzenlemede, işçinin haftalık çalışma saatlerini belirlemiştir. Kanunla belirlenen bu olağan çalışma süresini aşan süreye ilişkin alacak, fazla mesai alacağıdır. Şanlıurfa fazla mesai alacağı avukatı, var olan fazla çalışmanın mahkeme huzurunda tespit edilmesi ve bu alacağın işçi lehine tahsilini sağlar.
İş kanununa göre haftalık olağan çalışma süresi 45 saattir. Bir iş yerinde çalışan işçi haftalık 45 saati aşan bir çalışma yaparsa, bu 45 saatlik kanuni süreyi geçen her saat başı için ek ücret alır. Çalışma süresince ödenmeyen iş bu fazla mesai alacakları, taraflar arasındaki iş sözleşmesinin fesih edilmesi ile birlikte dava yoluyla talep edilir.
Fazla Mesai Alacak Davası Avukatları Urfa
İşveren, işyerinde çalışan işçilerin haftada 45 saatten fazla çalışması durumunda maaş alacağının yanı sıra, işçiye ek ücret öder. İş kanunun 63. maddesi işçinin haftalık çalışmasına ilişkin durumu düzenlemiştir. Bu durumda ülkemizde haftalık çalışma süresi kırk beş saat olarak belirlenmiştir. İşçilerin günlük ve haftalık çalışma süreleri, ülkelerin gelişmişlik düzeyine göre belirlenmektedir. Örneğin, diğer ülkelerden; Amerika Birleşik Devlerinde 30 saat, Tayland’da 60 saat, Hollanda’da 28 saat, İsviçre’de 30 saat, İngiltere’de 36 saat, Norveç’te 26 saattir.
Ülkemizde işverenler, kırk beş saati aşan haftalık çalışma ücretlerini, maaş alacaklarına ek olarak öderler. Düzenli olarak ödenmeyen fazla mesai alacaklarının talebi, haklı fesih nedeni olabilir. Fazla mesai alacak davası avukatları Urfa, iş sözleşmesinin taraflar arasında feshi sonrasında işçinin kazanılmış hakkı olan fazla mesai ücretini işverenden tahsili için Şanlıurfa iş mahkemelerinde dava yoluna gidebilir.
Şanlıurfa Mobbing Nedeniyle Tazminat Avukatı
Mobbing lafzi yoruma göre, yıldırma, psikolojik şiddet, baskı, rahatsız etme ve sıkıntı verme anlamına gelmektedir. Bir işyerinde çalışan işçi, bazı durumlarda işvereni tarafından bu psikolojik baskıya maruz kalabilmektedir. İşte bu psikolojik baskı, işçi lehine tazminata hükmedilmesine sebebiyet verir. Şanlıurfa mobbing nedeniyle tazminat avukatı, mahkemede görülmekte olan uyuşmazlıkta bu tazminatın, işçi lehine hükmedilmesini talep eder.
Mobbing Sebebiyle Tazminat Davası Avukatları Urfa
Mobbing tazminatı konusunda, Yargıtay ilgili hukuk dairesinin yerleşik bir içtihadi söz konusudur. Yüksek yargı mahkemesine göre, bir işyerinde, işveren tarafından veya bir başka işçi tarafından, işçiye mobbingin varlığının kabulü için bu durum sürekli ve sistematik olarak yapılmalıdır. Anlık veya fevri hareketler tek başına mobbingin varlığına ilişkin ispat için yeterli değildir. İşveren tarafından işçi yıldırılmak istenmelidir. Bu durumun tespiti davanın işçi lehine sonuçlanması için önem arz etmektedir. Mobbing sebebiyle tazminat davası avukatları Urfa, işçinin çalıştığı işyerinde maruz kaldığı baskı ve psikolojik baskıyı ispat edebilecek tüm durumları belirler ve bu iddiayı kuvvetlendirecek tüm delilleri uyuşmazlık konusu mobbing tazminatı olan davaya sunar.
Şanlıurfa İş Davasında Kötü Niyet Tazminatı Avukatı
Kötü niyet tazminatının konusu da belirsiz süreli iş sözleşmelerinden kaynaklanır. Çalıştığı işyerinde herhangi bir güvencesi olmayan ve belirsiz süreli iş sözleşmesi ile çalışan işçinin sözleşmesinin, işveren tarafından haksız bir şekilde fesih edilmesi durumunda hükmedilen tazminata, haksız fesih tazminatı veya kötü niyet tazminatı denir. Şanlıurfa iş davasında kötü niyet tazminatı avukatı, haksız olarak fesih edilen iş sözleşmesinden, işçi lehine doğacak olan tazminatı talep eder. Şanlıurfa iş mahkemelerinde görülecek olan iş bu kötü niyet tazminatının İş kanununda düzenlenen belirli şartları vardır. Bunlar;
- İşçi iş Güvencesinden Yararlanmamalıdır.
- İşçi Belirsiz Süreli Sözleşme İle Çalışıyor Olmalıdır.
- İşçinin Sözleşmesi Kötü Niyetli Olarak Fesih Edilmelidir.
Kötü Niyet Tazminat Davası Avukatları Urfa
İşveren, işçi ile aralarında akdedilen belirsiz süreli sözleşmeyi iyi niyet kurallarına ve dürüstlük ilkesine riayet ederek fesih etmelidir. İyi niyet kurallarına aykırı olarak fesih edilen belirsiz süreli iş sözleşmeleri neticesinde, işveren işçiye kötü niyet tazminatını ödemelidir. Kötü niyet tazminat davası avukatları Urfa olarak, haksız bir şekilde sonlandırılan iş sözleşmelerindeki, mahkemeye taşınan uyuşmazlıklarda bu iddianın ispatını kuvvetlendirecek tüm hukuki delilleri, evrakları ve belgelerin eksiksiz sunulması sağlanmalıdır. Kötü niyet tazminatına hükmedilmesi için, iş kanununda belirlenen şartların varlığı olmalıdır. Var olan bu şartlar doğrultusunda Urfa iş mahkemelerinde haksız fesih tazminatı olan kötü niyet tazminatına işçi lehine olarak hükmedilebilir.
AGÂH Hukuk Danışmanlık & Avukatlık